Τρίτη, Μαΐου 08, 2007

Ε, ναι…


Το καλοκαίρι με τα σπασμένα φτερά ήτανε πέρυσι. Έφυγε. Πέρασε και το κρύο του χειμώνα. Θα φύγει και τούτη η άνοιξη κι εγώ θα κάθομαι εδώ -το ξέρω- ν’ αναπολώ εκείνο το χαμένο Πρωτοχρονιάτικο φιλί.

Το δέντρο στέκει ακόμα εκεί στολισμένο, δεν θα το κατεβάσω, μέχρι να φύγω. Μέχρι να νοηματοδοτήσω το νέο μου χειμώνα με κάτι ακριβό· παλιό και καινούριο συνάμα. Θα κουλουριαστώ μέσα του, θα ρυθμίσω το klima και θα ξαναστολίσω απ’ την αρχή το δέντρο του Δεκέμβρη.

Ο Αι Βασίλης ήτανε πάντα οι παππούδες μου, ο καλικάτζαρος εγώ. Θα φάω όλα τα ψίχουλα κι όσα μου πέσουν θα τα κρύψω κάτω απ’ το σεντόνι μου, να με ξεβολεύουν τις νύχτες.

Έτσι θα ξαγρυπνάω, επιστρέφοντας νοερά στο μικρό μου πατάρι με τους καταραμένους θησαυρούς και ναι, την κρυμμένη μαγεία. Πίσω, στην εποχή της φαινομενικής αδράνειας και των μυστηριωδών εσωτερικών συγκερασμών.

Ό,τι σ’ αγγίζει μένει για πάντα ζωντανό. Κι εγώ θα ζήσω μ’ αυτό. Χωρίς αυτό.

6 σχόλια:

Dion.M. είπε...

Ωστε ξανάνοιξε το πατσατζίδικο!

Ωραία... Γιατί είχα μια πείνα!

Και μου αρέσει ο πατσάς.

Μάριε, σου έστειλα μαίηλ. Δεν μπόρεσα να το γράψω όπως ήθελα με το όριο των 300 χαρακτήρων. Αναγκαστικά βγήκε λίγο απότομο...

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Μάριε, άφησες σχόλιο στου ΝΔ κι αντί να πηγαίνουν στο μπλογκ σου, έρχονται εδώ και διαβάζουν τις τρέλες μου! Κάπως πρέπει να το ρυθμίσεις το θέμα αυτό. Κρίμα είναι...

mariospi είπε...

:-)

mariospi είπε...

Το συμμάζεψα το πράμα Σάινας... Ωραίο το κείμενάκι σου.
διονμ, δεν πήρα κανένα μαιλ σου...

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Αυτό το "based on an idea of The Right to be Told" το έγραφε πάντα;

20/6/06 9:07 μμ
Απ' το Blog του Mickey "Αρχίζει το ματς"

synas said...
Kαλησπέρα, Mickey!
Περίεργο ωράριο έχεις κι εσύ, ε;
Κάπου σε πέτυχα χθες, γύρω στις 4.00. Πρέπει ν' ανοίξει κανείς δικτυακό πατσατζίδικο, να μην γυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες.

Dion.M. είπε...

"διονμ, δεν πήρα κανένα μαιλ σου..."

-----------------

Καλύτερα φίλε μου... Γιατί μετάνοιωσα!

Χαίρε!

Looking forward to hearing from you...