Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006

Χαζοί που είναι οι τουρίστες (γράφει η 3 Parties a Day)

Για να ξέρετε και πού κάθεστε...


Ένα καλοκαίρι, πριν από μερικά χρόνια, το πέρασα ως Μαρδονέζα.
Ο Μαρδόνιος, ήταν ένας βλάκας, στρατηγός του Δαρείου, που κάπως τα κατάφερε και βούλιαξε τα πλοία του κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας (ενώ είχε άπνοια).
Μαρδόνιο φωνάζαμε ένα χαζό γνωστό, γιατί έλεγε όλο βλακείες.
Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν, πήγα διακοπές στη Νάξο με μία φίλη, και από το πρώτο βράδυ που βγήκαμε εις άγραν αρσενικής παρέας, ανακαλύψαμε ότι όλοι όσοι μας μιλούσαν, γοητευμένοι από την παρουσία μας, στρίβανε α λα γαλλικά όταν ακούγανε ότι ήμασταν Ελληνίδες.
Με τα πολλά, πιάσαμε έναν από το λαιμό και τον ρωτήσαμε τι συμβαίνει και είπε ότι είχε πέσει σύρμα εκείνη τη χρονιά από τα ταξιδιωτικά γραφεία, να μη μιλάνε οι τουρίστες σε Ελληνίδες, γιατί όλες τους ανεξαιρέτως έχουν αδέρφια σαν τον Πύρρο Δήμα που τσακίζουν κόκαλα.
Ωραία. Γι αυτό τρώγαμε τα πόδια μας με τα τακούνια; Για να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μ’ άδεια χέρια;
Σκεφτήκαμε να πούμε ότι είμαστε Αγγλίδες, αλλά την προφορά, πώς να την κρύψεις; Γαλλίδες ίσως; Πολύ «ξύλινα» τα γαλλικά μας. Στο τέλος τσαντίστηκα και είπα: «Τι να πούμε ΓΜ την τρέλα μου; Ότι είμαστε Μαρδονέζες;»
Κοιτάξαμε η μία την άλλη συνωμοτικά, και αποφασίσαμε πως ναι, θα πούμε ότι είμαστε Μαρδονέζες.
Εμπνευστήκαμε λοιπόν μια χώρα, στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας, βορειότερα της Σλοβενίας, ένα ανεξάρτητο κρατίδιο 50.000 ειρηνικών κατοίκων, με νόμισμα το μαρδονέζικο δολάριο, σημαία καφέ με χαριτωμένα κοντά ανθρωπάκια, και γλώσσα τα μαρδονέζικα.
Όταν λοιπόν μας ρωτούσαν από πού είμαστε, τους απαντούσαμε: «We are Mardonese». Κι αυτοί κοιτάγανε σα χάνοι, και απολογούνταν που δεν γνώριζαν τη Μαρδονία (συνήθως ρωτούσαν αν η Μαρδονία ήταν σαν την Σερβία, ή την Κροατία, είχαν μπερδευτεί με τις πολλές ανεξάρτητες δημοκρατίες της εποχής). «Όχι, όχι, καμία σχέση», τους απαντούσαμε. Και αρχίζαμε το τροπάρι περί μαρδονέζικου δολαρίου κλπ. Μέχρι και μαρδονέζικα αξιοθέατα είχαμε εφεύρει. Μόνο ένας Άγγλος μας ρώτησε αν τον κοροϊδεύουμε, αλλά κι αυτός πείστηκε τελικά. Μας ζητούσαν να μιλήσουμε μαρδονέζικα, κι εμείς τους λέγαμε ότι για παράδειγμα το καλημέρα είναι «τρρνιάου» και το καληνύχτα «γουάου». Κάποτε γνωρίσαμε κι ένα τύπο από τη Σουηδία που τον έλεγαν Δαρείο. Αυτός πάλι δεν πίστευε ότι είμαστε 28 χρονών, μας έκανε για μικρότερες. Για την ύπαρξη της Μαρδονίας δεν αμφέβαλε ούτε μία στιγμή.
Γίναμε διάσημες στο νησί. «The Mardonians, the Mardonians!» φώναζαν όταν μας έβλεπαν.
Περάσαμε καταπληκτικά. Κάποιος απ’ όλους, μου ζήτησε και ν’ αλληλογραφήσουμε, και του έδωσα τη διεύθυνσή μου: «Αλικαρνασσού 15, Mardonia».
Η φίλη μου ερωτεύτηκε έναν Ιταλό. Την τελευταία μέρα των διακοπών του εκμυστηρεύτηκε πως δεν ήταν Μαρδονέζα, κι αυτός (που είχε σπουδάσει κιόλας, όπως οι περισσότεροι που γνωρίζαμε), βάραγε την καράφλα του και φώναζε: « Madonna mia!»
Συμπέρασμα: Οι τουρίστες είναι όλοι τους χαζοί.
(Κι εγώ η έξυπνη, παντρεύτηκα έναν από αυτούς, κάποτε, μερικά χρόνια αργότερα…)

427 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 427 από 427
Aphrodite είπε...

Νά'τη! 400!

Aphrodite είπε...

Εγώ τά'χω 400! Κι όχι τα δόντια!

mariospi είπε...

Τώρα δηλαδή είμαι τυραννόσαυρος;

Aphrodite είπε...

Λοιπόν, Τυρ-Καψό-, αύριο, δεν αντέχω, με εξόντωσες τη γυναίκα!

Καληνύχτα ρωμαλέε μου δεινόσαυρε!

(πωπωπωωω κάτι μούσκλια, καλέ σε πέτυχα δε λέω, μάγα είμαι? κι αύριο άμα δε σ'αρέσει, ξαναγίνεσαι σουπέ!)

Καληνύχτα παιδιά!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!

Aphrodite είπε...

ΥΓ- άλλαξε και το αβαταρ, τυραν-έκπληξη για όλους αύριο!

Το Αβαταρ να Αλλάζεται!
:)

mariospi είπε...

Η Καληνύχτα να Λέγεται

paragrafos είπε...

ΠΑ ΠΑ ΠΑ !!!

Εδώ γίνεται χαμός και χαμπάρι δεν πήρα!!!

Ποτέ δεν είναι αργά!


φιλάκια

Παράγραφος

Aphrodite είπε...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ:

Εδώ μέσα λέγονται διάφορα, χωρίς φόβο και πάθος, δλδ πάθος ναι, αλλά από το άλλο, το παθιάρικο, ΔΕΝ δεχόμαστε λογοκρισία ή κρεμασμένα μούτρα έτσι και προσβάλλουμε κανέναν (διότι ποτέ δεν το κάνουμε επίτηδες, μόνο πειράζουμε, απλώς... ανελέητα) και επίσης ΔΕΝ δεχόμαστε έστω και τη σκέψη ότι μπορεί κάποιος να θιγεί και να πάει να τα σφυρίξει αλλού.

Ολο το πατσατζίδικο στηρίζεται στο πείραγμα, το ξελαγράρισμα, την παρέα.

Α, ναι, και στον πατσά (όταν τον φτιάχνει η σύνας, διότι εγώ δεεεεε)

Το νου σας στον δεινόσαυρο σήμερα!

Σε κάθε ανωτέρω πρόταση, κι από ένα :))))

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Αφροδίτη, καλημέρα!
Έγινε τίποτα μες στο Σαββατοκύριακο, που δεν τό 'χω πάρει χαμπάρι; Προς τι η προειδοποίηση;

bidibis είπε...

Έχει πλάκα να βλέπεις σοβαροφανείς κουλτουριάρηδες να παλιμπαιδίζουν και να τρώνε πατσά! ΧΧΧΧΧΧΧΧ που λέει και η άλλη! Του Ρήγα Φεραίου είσαι μάτια μου; Εγώ από εσένα περίμενα Haggis και Arbroath Smokie, αλλά εσύ προτίμησες τον παίδαρο (κωλοτράγουδο).

Η παγκοσμιοποίηση μάλλον θα φταίει. Επιστροφή λοιπόν στις ρίζες…

@ εργατένια
Τσιμπούρας!!!

Εγώ φταίω που θέλω να σε κάνω πρωθυπουργό της Κρήτης.

Την κρητικιά να την προσέχετε. Ελέγχει τις συνειδήσεις μας με μικροτσιπάκια – δεν εξηγείται αλλιώς. Πάνω που ήμουν έτοιμος να γράψω το απόλυτο δοκίμιο περί πατσά η aka echelon με πρόλαβε… Ήξερε τι θα έλεγα πριν ανοίξει ο στόμας μου!

Ε ναι λοιπόν! Τι ξέρετε εσείς από πατσά; Ο πατσάς είναι καθαρά σαλλλονικιώτικο εδεσσ(μ)α... (προτιμώ κοιλίτσες και ποδαράκια). Προτείνω πατσά στου Τσαρούχα που είναι και αριανός. Μην τον μπερδεύεται με τον αδερφό του το δημοσιογράφο – εκείνος μόνο για κοτόσουπες είναι.


Δυστυχώς δεν έχω την αυτοπειθαρχία του harry και παρασύρομαι πανεύκολα.
Οι λόγοι που δεν εισβάλλω σε τούτο το μπλογκ, που βρωμοκοπάει σκορδοξυδίλα, είναι προφανείς: ΔΕΝ μπορώ να βλέπω δύο μαντράχαλους να μοιράζονται την Κάφρο. Εγώ είμαι της παλιάς καλής και παραδοσιακής τριβαδικής σχολής. Αν και για να πούμε κα του κουλού το δίκαιο… η Αφρο είναι ΜΙΑ ενιαία και αδιαίρετη. One goddess, one blog. To παρόν μπλογκ την είδε πολύ χι όμικρον την κατάσταση. Αγιά τριάδα κτλ. !!!

Εύχομαι να μην ξαναμπώ εδώ μέσα, αλλά ο τελευταίος άνθρωπος που εμπιστεύομαι στη ζωή μου, είναι ο εαυτός μου.
********
Ο φίλος μου ο Μπάμπης με τη Ρούλα παραγγέλνουν ποδαράκια πατσά.
Στη διαδρομή από την κουζίνα ως το τραπέζι, ο πατσατζής έχει τον αντίχειρά του χωμένο μέσα στη σούπα.

Αιφνιδιασμένος αρχικά ο φίλος μου ο Μπάμπης ρωτάει: «καλά, γιατί έχεις το δάκτυλο σου μέσα στον πατσά»

«Να μωρέ» λέει ο πατσατζής «πρόσφατα έβγαλα ένα σπυράκι στον αντίχειρα και τον βάζο μέσα στο καυτό γιατί, λένε, ότι κάνει καλό».

Τα παίρνει ο φίλος μου ο Μπάμπης sστο κρανίο (η Ρούλα εννοείται ότι δε μιλάει ποτέ γιατί ο φίλος μου ο Μπάμπης είναι απόφοιτος της Ποντιακής σχολής): «Άντε σήκω και φέρε μας δυο άλλους πατσάδες για να μη σου πω να βάλεις τον αντίχειρα σου εκεί που ξέρεις»

«Εκεί τον είχα» λέει ο πατσατζής «αλλά τον έβγαλα για να σερβίρω»



Καλή όρεξη!!!


@ αφρο

προδότρια!!!

Aphrodite είπε...

@σύνας,

Εγιναν διάφορα, και η χελώνα μας είναι πλέον... μεγκάλο ντάινοσωρ!
:)))

Αλλά έκανε όλες τις δουλειές μόνος του, και τα έχει όλα έτοιμα, τον έστρωσα εγώ!
;)))

Η προειδοποίηση, για μερικά ανήλικα που μας είδαν και τρόμαξαν... Οποιος έχει κότσια και πολύ χιούμορ, μπαίνει. Οι υπόλοιποι... πατσά κρύο!
:)))))

@μπιντιπιτ,

Τι είναι το μωρό μου, ποιός το πείραξε πάλι? Μη φεύγεις, το πολύ-πολύ κάτσε να βλέπεις (κι αυτό καλό είναι...)

ΤΙΝ! Φωτοστέφανο!

Α, και μην ξεχάσω, τι να κάνω μωρέ, αφού το ξέρεις, όποιος φιλάει καλύτερα τελικά κερδίζει... Αλλοι έχουν το κόπυράιτ για γαλλικά φιλιά, άλλοι όμως σε απογειώνουν, κατάλαβες?

(δε φτάνει που τους κράτησα μέχρι τέλους, ήθελες να σας πάρουν τα σώβρακα με 18-1 από την αρχή?)

(ααααχ... Ιταλοί... Μαζεράτι στο μίξερ με αναγραμματισμούς... βαθύς αναστεναγμός!!!)

(και στο φινάλε τι? Να φτύνουν όλοι στο ντελίβερυ στην πίτσα μου μέχρι να πεθάνω? Ζαμαί!)
:))))

paragrafos είπε...

Εδώ μέσα είναι μεν καλοκαίρι αλλά δροσερό και όμορφο σαν κρύα μπύρα σε στεγνά χείλη ή ακόμα καλύτερα, σαν απαλή θάλασσα που τυλίγει ανέμελα ένα ζεστό κορμι.

φιλάκια

Παράγραφος

Aphrodite είπε...

Είδες παράγραφε?

κολλάςςςςς....
(-Χ

mariospi είπε...

«ΔΕΝ μπορώ να βλέπω δύο μαντράχαλους να μοιράζονται την Κάφρο»
Μπιντιμπι, είσαι σίγουρος; Ρώτα την aka echelon (καλό! πολύ καλό για ένα σκουλήκι! Πρόσεχε, έχει μαμούνια εδώ...)

§: Ναι, έτσι όμορφα είναι εδώ. Μέχρι να εμφανισθεί ο Ερμής του Διαδικτύου κι οι μπύρες μας να αφρίζουν λινκς... Εργοτελίνα, θα σου δώσω ποσοστά! Βγάζουμε τρελλά φράγκα εδώ και μας περισσεύουν τώρα!

bidibis είπε...

Το συνας γκόμενα είναι;

νόμιζα ότι ητο ανηρ!

*********
ότι τελειώνει σε -ας το εκλαμβάνω ως αρσενικό πχ καψοκαλύβας τον οποίο δεν τον γνωρίζω αρκετά καλά, αλλά με δίνει την εντύπωση πως τουρκο-κοτοπουλοφέρνει.

Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι καπσοσύνες υφάρπαξαν με καμορανέζικο τρόπο την αφρο... H Αφροδησία είναι κυρίαρχο κράτος (aka Ανω-Κάτω Σαρδονία), δεν είναι προτεκτοράτο, έξω ο/η/whatever synas και το κολυβάτο!

Ο αγώνας μου για την ανεξαρτησία της αφρογδύτης οπου να ναι τελειώνει – έχουμε και άλλες δουλείες ντε! Αύριο θα συγκαλέσω μια έκτακτη συσκεψούλα στον ΟΗΕ (τι θέλετε να σας φέρω από το Μανχάταν; Όχι άφρο το τεκνό από το χάρλεμ δε χωράει στη βαλίτσα και είναι παράνομο φορτίο. Sorry darling! Αμά θέλεις μπορώ να σου φέρω ένα τισερτάκι που λέει ‘I heart NY and midget porn’ ή ένα άλλο που λέει “show me your tits”.) οπου θα συζητήσουμε για προτελευταία φορά το θέμα. Έτσι και αλλιως ξέρουμε ότι στα δημοψηφίσματα οι γραικαλβανοί ψηφίζουν πάντα ΟΧΙ, και επομένως δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Είναι όμως καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια παρά να ζεις μάταια, όπως θα έλεγε και ο Αλέκοας Παπαραλαβάνος! Ενημερωτικά σας λέω ότι το αφροissue έχει απασχολήσει έντονα και την ολομέλεια της Δούμας.

Αυτό το μπλογκ είναι παρωδία και πρέπει να κλείσει. Είναι καταφανέστατη η συνωμοσία των καπσοσυναίων, με σκοπό να κλέψουν την αύρα της almighty kinky ντίβας.

Τώρα που μύρισε πατσατζίλα, θυμήθηκα της φακές στη Γλασκώβη.
Στην ερωτική πράξη άραγε, ο πατσάς μπορεί να υποκαταστήσει τη σαντιγί;

Τι ρωτάω ο αφελής!

Είπαμε: από πατσά ξέρουν μόνο οι ξεσσαλλλονικείς!

Ξεπατσώθηκα να γράφω σαχλάμαρες! Stop me, please!

Aphrodite είπε...

@bidipete,

Ο πατσάς σίγουρα όχι (μπλιάξ παιδοβούβαλου), ούτε οι φακές εννοείται (μπαίνουν παντού με σκλάτς!). Η σαντιγύ είναι πολύ λιπαρή για να κάνεις παιχνίδι πολλή ώρα...

Αλλά έχουμε κι άλλα, κατάλληλα και δι ανηλίκους like you, μερέντα σε θερμοκρασία δωματίου πχ, κάνεις και body-painting αν μη τι άλλο (ξέρεις, ζωγραφίζω τη δασκάλα μου, αθώα πράγματα...).

Το βράδυ αγαπητέ, εκεί είναι το θέμα, θα μας κάτσετε?

(στο μαγαζί εννοούμε)...?

Να ζ-μπρώξουμε (σχόλια), έχουμε να πηδήξουμε (υπερπηδήσουμε) κάποιο άλλο σημαδιακό νούμερο (ουχί σουτιέν, αν κι αυτό παίζει)....

:))))

bidibis είπε...

Το βράδυ αγαπητέ, εκεί είναι το θέμα, θα μας κάτσετε?
*******

Αν έχετε μπουκοβο, ισως να κάτσω.

Δεν είμαι σίγουρος ομως.

Aphrodite είπε...

Το μπούκοβο καίει τους βλεννογόνους (μα τι στην ευχή σας ταίζουν εκεί πάνω?!?!)

bidibis είπε...

είδα ότι ξεκίνησε νεο ποστ

Ή κουβέντα εδω συνεχίζεται η όχι;

mariospi είπε...

Όχι εδώ ρε φίλε! Πάρε τη ρακή κι έλα στο μπροστά μαγαζί που είσαι και κούκλα και χάνουμε πελάτες...

bidibis είπε...

η ρακή κανονικά είναι το ρακί αλλά επειδή είναι μπλιαξ θα προτιμήσω τσίπουρο

Ecumene είπε...

ΑΙΣΧΟΣ...ΕΛΑΚΙΣΕΝ Η ΧΕΛΩΝΗ....

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΛΑΜΕ ..ΓΙΑ ΤΟ 666...

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ

ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ.........


:(

mariospi είπε...

Καλώς την Εργοτελίνα. Στο χαμαιτυπείο, ε;

mariospi είπε...

Να βγώ εδώ με καβούκι-τάνγκα να μαζέψουμε γυναίκες και γκέι;

Ecumene είπε...

προσθεσε τωρα τα προηγουμενα σχολια

εδω....

mariospi είπε...

Μια χελώνα; Ούτε αύριο δεν θα έχω τελειώσει... Άσε που περνάνε και σβήνουνε... Σίσυφος θα γίνω...

Το σωστό να λέγεται είπε...

Δηλαδή πρέπει καποιος να το παίξει τουρίστας για να καμακώσει τέτοιες Ελληνίδες το καλοκαίρι στα νησιά;

Ποιός είπε ότι το χέλι δεν βρίσκεται στο
Αιγαίο;
Αν μπορείς να βρείς πάπιες να ακολουθούν τράτες το ηλιοβασιλεμα σίγουρα θα βρείς και χέλια με χτένια.

Άκουσα το χέλι έχει γεύση πατσά;
Αληθεύει;;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 427 από 427   Νεότερο› Νεότερο»